Konserter och turnéer

Konserter och turnéer

Varje år har kören en vårkonsert strax före sommaren och en julkonsert strax före jul. De äger rum i Engelbrektskyrkan eller Hjorthagskyrkan i Stockholm. 
Vi sjunger dels traditionell vår och julmusik men har också framfört helt nyskrivna texter till Brahms Zigeunerlieder på temat "Hållplatsdrömmar".

Utöver detta har vi ofta andra konserter, då vi framför ett lite större verk som till exempel Frank Martins Mässa för dubbelkör tillsammans med Stockholm Cantus i Engelbrektskyrkan och i Söderledskyrkan i södra Stockholm.

Vi har sjungit Karl Jenkins Requiem tillsammans med Stockholm Cantus och symfoniorkestern Pro Musica. Vi har också framfört Requiem av Bob Chilcott och Lux Aeterna av Morten Lauridsen.

Kören gör också turnéer.  Vi var i York, England, och gav en konsert tillsammans med kören York Cantores, i St Columba´s kyrka.

Tidigare turnéer har gått till Teneriffa med två konserter och Köln där vi sjöng Brahms ”Ein Deutsches Requiem” tillsammans med en tysk kör och orkester i Kölns nya konserthall.

Kören har även gjort turnéer till Island och London.Foto: Sten Ternström

Foto: Sten Ternström

Engelbrekts Vokalensemble på plats i Los Cristianos, Teneriffa.

Senaste större konserter

Musikaliskt möte i oktober 2019

Music can delay death 2019

Julkonsert 2018

Hållplatsdrömmar maj 2018

Engelbrektskyrkan mars 2016

_________________________________________________________________________________________________________

                          Kontakt: info@vokale.se                                                                                                Engelbrekts Vokalensemble på Facebook