Repertoar

Repertoar


Kören har en bred repertoar som omfattar såväl sakrala som profana körverk.

Vi gör med jämna mellanrum större sakrala körverk, ibland tillsammans med andra körer som Frank Martins Mässa för dubbelkör som framfördes tillsammans med Stockholm Cantus. Brahms Ein Deutsches Requiem har vi framfört både i Stockholm och Köln och kommer att sjungas i Leksand och Mora under Allhelgonahelgen 2019.

Bland andra sakrala verk kan nämnas Morten Lauridsens Lux Aeterna och Tre ryska andliga sånger av Schnittke.

Till julen sjunger vi förstås de klassiska julsångerna som vi blandar med nya elle mer ovanliga sånger med julanknytning.

På repertoaren finns klassisk svensk körlyrik av tonsättare som Hugo Alfvén och Pettersson-Berger men vi sjunger gärna även nyare svensk musik av exempelvis Nils Lindberg, Jonas Dominique och Sven-David Sandström.

Går vi utanför Sverige har vi till exempel sjungit Shakespeare-dikter tonsatta av Vaughn-Williams och Rautavaaras Lorcasånger.

Vi sjunger inom olika genrer som opera, spirituals, bossa nova, svensk folkmusik och visor. Vi har till och med framfört jojkning i körtappning.

Foto: Karl Bergenholm

_________________________________________________________________________________________________________

                          Kontakt:info@vokale.se                                                                                               Engelbrekts Vokalensemble på Facebook