Konserter och turnéer

Engelbrekts Vokalensemble

Konserter och turnéer

Varje år har kören en vårkonsert strax före sommaren och en julkonsert strax före jul. De äger rum i Engelbrektskyrkan eller Hjorthagens kyrka i Stockholm. Ibland gör vi julkonserter ihop med Stockholm Cantus.

Utöver detta har vi ofta andra konserter, då vi till exempel framför ett lite större verk. I början av 2015 framförde vi Frank Martins Mässa för dubbelkör tillsammans med Stockholm Cantus vid två tillfällen; i Engelbrektskyrkan och i Söderledskyrkan i södra Stockholm.

Foto: Sten Ternström

I mars 2016 gjorde vi Karl Jenkins Requiem tillsammans med Stockholm Cantus och symfoniorkestern Pro Musica. I november 2015 framförde vi Requiem av Bob Chilcott och i oktober 2013 Lauridsens Lux Aeterna.

Kören gör också turnéer. I maj 2016 var vi i York, England, och gav en konsert tillsammans med kören York Cantores, i St Columba´s kyrka.

I november 2013 var vi på Teneriffa och gjorde två konserter;  i svenska kyrkan i Los Cristianos och i skandinaviska turistkyrkan i Puerto de la Cruz.

I oktober 2011 var vi tillsammans med Stockholm Cantus i Köln. I Kölns nya konserthall gjorde vi Brahms ”Ein Deutsches Requiem” tillsammans med en tysk kör och orkester.

Kören har även gjort turnéer till Island och London.Foto: Sten Ternström

Engelbrekts Vokalensemble på plats i Los Cristianos, Teneriffa.

Julkonsert 2018

Hållplatsdrömmar maj 2018

Engelbrektskyrkant 2017

Engelbrektskyrkan mars 2016

Tibble kyrka nov 2015

Januari /Februari 2015

Senaste större konserter

_________________________________________________________________________________________________________

                          Kontakt: info@vokale.se                                                                                                Engelbrekts Vokalensemble på Facebook